Tancar

De quina espècie és?


data 08/02/2018       hora de 11:00 a 13:00

Exhaurida


Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Places: 15 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat  • Escolab

Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona es conserven més de 3 milions d'exemplars en les seves col·leccions. Per tal que siguin útils a la ciència, és fonamental saber de quina espècie són.

Abans de començar una recerca basada en espècies animals, el primer pas que s'ha de fer és identificar de quina espècie són els exemplars que s'estudiaran.

Com es classifiquen els animals? Com s'identifiquen les espècies? Quines són les dificultats que ens podem trobar? Quina és la importància d'una bona identificació?

Durant l'activitat s'explicarà com es treballa de portes endins, als laboratoris i amb les col·leccions. L'activitat té una part pràctica on s'utilitzarà una mostra diversa de materials habituals a les col·leccions del Museu, entre ells cranis d'aus i mamífers. Els conceptes de nomenclatura, sistemàtica zoològica, així com les adaptacions morfològiques de l'alimentació, seran el fil conductor del taller.

Identificar és el primer pas!

 

AQUESTA ACTIVITAT ES REALITZA AL LABORATORI DE NATURA DEL MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS. Passeig Picasso s/n. Castell dels Tres Dragons. Parc de la Ciutadella. Barcelona


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

verdagueries@ · 07/09/2017 14:19

Crec q es una activitat molt adequada per estudiar la taxonomia, l'evolució, i la biodiversitat. A més a més donat q el ies Verdaguer és al mateix parc de la Ciutadella és molt fácil de realitzar sense ocasionar grans pérdues de classes d'altres matéries.
Comparteix!