Tancar

Vine a conèixer els avenços de la tecnologia en el camp de la robòtica


data a convenir des de 03/12/2018 fins al 20/12/2018
hora de 09:00 a 14:00

Exhaurida


Escola Superior Politècnica (UPF)

Places: 30 alumnes màxim
Nivell:
3r d'ESO
4t d'ESO
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Visita + Xerrada

  • Escolab

Programa

Us proposem dues xerrades i una visita/ demo al laboratori Distributed Computing and Artificial Intelligence Lab (Robòtica). Amb una durada de 2.30 h, data i horari final a concretar amb el centre. Es realitzarà a les instal·lacions del Campus de la Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (carrer de Roc Boronat 138, 08018 Barcelona)

 

Aplicacions de l'anàlisi facial

Aquesta xerrada introdueix aplicacions relacionades amb l'anàlisi facial. L'anàlisi facial ens obre un gran ventall d'aplicacions més enllà del tradicional reconeixement facial, com ara l'anàlisi d'expressions per entendre emocions o inclús l'estat d'ànim. Amb aquesta anàlisi som capaços d'interpretar com ens sentim o com reaccionem davant d'una interacció, ja sigui amb una màquina, un objecte o una persona.

Farem una pinzellada a les aplicacions més conegudes de l'anàlisi facial, com ara el reconeixement facial i la verificació de la identitat. Introduirem les expressions facials, on veurem com funciona un detector d'emocions, i distingirem entre expressions espontànies i fingides. Tot i que sembla increïble veurem com avui dia es pot extreure el ritme cardíac únicament analitzant un petit fragment de vídeo. I finalment, veurem com l'anàlisi facial es complementa amb altres camps com el reconeixement de veu. Veurem com es pot descodificar la parla llegint els llavis, és a dir extraient informació únicament de la cara i la boca.

 
To AI or not to AI

Comencem  amb una introducció a la història dels "robots" mostrant en imatges la seva evolució d'ençà de les màquines de les fàbriques a les iRobot Roombas actuals, tenint present la "bretxa de la realitat" entre el que la societat entén com a robot i el que tecnològicament és.  Es presentarà la termologia bàsica relacionada amb la intel·ligència artificial, els diferents camps d'estudi i les seves interaccions. Després d'una mirada ràpida al futur (cotxes autònoms, assistents virtuals, llars intel·ligents, ciutats intel·ligents, equips de cirurgia, realitat augmentada...) debatrem sobre com ens afecta a la nostra vida diària i al nostre entorn.Finalment, un apunt sobre la importància de codificar al segle XXI, per tenir l'oportunitat de ser no només consumidors de tecnologia sinó creadors!

Visita: 
 
Distributed Computing and Artificial Intelligence Lab amb una demostració amb els nostres robots.

Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!

Comparteix!