Escolab

'Connectem recerca i aula' a la TROBADA

Primers resultats del curs de disseny de recursos per millorar les activitats d’EscoLab

"Vam gaudir molt de l'activitat perquè es notava que l'alumnat també en gaudia i n'estava interessat. La feina prèvia que va realitzar la Núria amb ells va ser clau per l'èxit!" 

 

L'Elisabet Guiral de l'Institut de Salut Global de Barcelona-ISGlobal respon així a l'agraïment que li fa la Núria Fuster de l'Escola Vedruna Gracia pel bon desenvolupament del taller i per l'entusiasme mostrat pels alumnes en sortir del centre. "Us asseguro que avui els alumnes han marxat de l'ISGlobal amb una visió molt més propera i real de la figura de l’investigador/a i fins i tot m’atreviria a dir que heu despertat vocacions...", comenta la Núria.

Com connectar recerca i aula? Com integrar una sortida científica en el curs escolar? Com donar continuïtat al centre d’interès iniciat a l’aula? Com incentivar la participació de l'alumnat i fer més interactiva l'activitat d'EscoLab?

En el curs Connectem recerca i aula s'ha dut a terme un procés cooperatiu de reflexió per dissenyar amb sentit recursos educatius, que ha cristal·litzat gràcies a l'acompanyament dels formadors i formadores del CESIRE i CRECIM.

 

Vols saber-ne més? Vine a la Trobada a conèixer quins recursos s'han generat i com han millorat els tallers treballats.

INSCRIU-TE!

 

Els tallers treballats:

Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma! (Institut de Salut Global de Barcelona-ISGlobal)
Com evolucionen les plantes (Institut Botànic de Barcelona-IBB)
La Vida a través del Microscopi (Unitat de Microscòpia Òptica Avançada-CCiT-UB)
Taller de productes nanotecnològics (Unitat de Tècniques Nanomètriques-CCiT-UB) 

Els centres educatius participants:

C Escola Pia de Granollers
Escola Vedruna Gràcia
IEA Oriol Martorell
INS Doctor Puigvert
INS Vila de Gràcia
INS XXV Olimpíada
OAK House

 

Per primera vegada assitiran a la Trobada alumnes que ens donaran la seva visió dels tallers i les activitats a l'aula treballades.

 

TROBADA DE LA COMUNITAT ESCOLAB:

DIA: 15 de març de 17 h a 19.30 h

LLOC: Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UB (c/ de Casanova 143, Barcelona)

 

INSCRIU-TE!

T'hi esperem!

 


Comparteix!


Últims comentaris

escolab@ · 22/02/2019 16:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 15:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 15:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

mmarti37@ · 18/02/2019 10:43 · Releacionada amb l'activitat "El cervell humà"

Bon dia, cada curs sol·licitem alguna activitat en la setmana del cervell. Tenim 3 grups de 1r d'ESO i si quedés alguna vacant no sé si seria possible marcar 3 xerrades en 2 dies. Moltes gràcies Mireia Martínez Tomé (directora institut Jaume Balmes)

mserranoalbaladejo@ · 13/02/2019 13:22 · Releacionada amb l'activitat "Solar Photovoltaic Energy [anglès]"

Hola, estaríem interessats a fer la activitat. Encara hi ha places? Cóm podríem aconseguir places? Professora: MªÁngeles Serrano Centre: CEIR-ARCO Aragón. Telèfon: 646 78 93 95 Moltes gràcies.

+ Veure més comentaris
Altres


Tenim una idea! I vosaltres?

 

Passa'l!

 

 

Anima als teus alumnes que ens expliquin les...


Trobada de la Comunitat Escolab el 10 d'abril de 2019

 

#escolabers! Ja tenim data per celebrar la Trobada de la Comunitat Escolab. 

 

Enguany, la Trobada se centrarà a trobar la manera d'incentivar...


On són els centres de recerca?

 

A partir d'ara ja es poden localitzar els centres de recerca que ofereixen les activitats d'EscoLab a través del Google


Elles tenen el poder de canviar el món

 

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la dona i la nena en la...


Tenim una idea! I tu?

 

El concurs Tenim una idea!, és una iniciativa d’EscoLab per fomentar la participació activa dels estudiants en la recerca real a través de la proposta d’idees...


Setmana Mundial del Cervell 2019

La Setmana Mundial del Cervell ofereix als centres educatius públics i concertats de la ciutat de Barcelona, l’oportunitat de conèixer els darrers avenços sobre...


Nou any, més tallers!

 

No perdeu l'ocasió d'entrar en un dels centres de recerca que han preparat visites i tallers especialment per als vostres alumnes:

 

Aplicacions Mediambientals i Industrials de la...


EscoLab us desitja molt bones festes!

 

 


Presentació del joc de cartes Micro-Combat al Festival DAU

 
La Iniciativa de Resistències Antimicrobianes de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitat que participa a 
Visita combinada a Tarragona RESERVADA!!

A Tarragona i Reus hi ha 3 centres de recerca que us ofereixen activitats molt interessants sobre ecotoxicitat, nutrigenòmica i neurociència

Si esteu interessats en dues o tres d'aquestes activitats, podem acordar les...


+Veure més