Escolab

Elles tenen el poder de canviar el món

L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència

 

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència. L'objectiu és arribar a aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones, així com aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.

EscoLab s'afegeix al Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència possibilitant les aspiracions científiques i tecnològiques de les noies a través de les seves activitats i visites científiques. A més, les dones científiques i tecnòlogues que participen a EscoLab són un referent per les noies i un model on veure's reflectides.  

Per celebrar aquest dia, algunes entitats d'EscoLab duran a terme accions específiques durant els mesos de febrer i març.

 

Accions dels centres de recerca col·laboradors d'EscoLab:

TecnoCampus Mataró: Programa TECNOGIRL a les biblioteques de Mataró per a joves de 12 a 18 anys, amb TALLERS DE TECNOLOGIA, Exposició DONES I TECNOLOGIA i una hackathó HACKGIRL

IFAE organitza una MASTERCLASS DE FÍSICA DE PARTÍCULES l'11 de febrer a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, en el context de la Biennal Ciutat i Ciència, per a  alumnat i professorat de Batxillerat de Ciències i/o Tecnologia. Més informació a GIRLS IN SCIENCEINSCRIPCIONS fins l'1 de febrer.

Unitat de Tècniques Nanomètriques (CCiTUB). Xerrades i tallers a les biblioteques i centres cívics: JOC DE ROL: EL FUTUR DE LA NANOCIÈNCIA i taller JO VULL SER CIENTÍFICA durant el mes de febrer i març. Taller “Jo de gran vull ser... científicA!” a la biblioteca Castelldefells, divendres 8 de febrer.

Institut de Neurociències de la UAB: les investigadores predoctorals Aina Calls, Alba Sánchez i Maria Puigdomènech, del grup de recerca en Neuroplasticitat i Regeneració, faran la xerrada Neurocientífiques a l'Institut J.V Foix de Rubí, amb els alumnes de 4rt d'ESO.

Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona: El 7 de febrer passaran el documental Symbiotic Earth, dedicat a la història de la Dra. Lynn Margulis, una científica rebel i un exemple d’empoderament femení, que va passar molts anys de la seva carrera aquí. L’activitat forma part de la Biennal Ciutat i Ciència. Més informació i Inscipcions al web del Museu.

Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC): L'11 de febrer, en el context de la Biennal Ciutat i Ciència, organitza una XERRADA AMB ADA YONATH, Premi Nobel de Química en 2009, a on ens parlarà de la seva investigació sobre els ribosomes (en anglès). INSCRIPCIONS

Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC): Llançament de nous recursos de sensibilització i eines per al professorat i personal investigador per incorporar la perspectiva de gènere al dia a dia: el decàleg Jo sí incorporo la perspectiva de gènere a les CAFiE i la Guia de bones pràctiques de gènere en els estudis de CAFE, per a institucions educatives vinculades als estudis d’activitat física i esport. A banda, han publicat les Dades de l’INEFC Barcelona amb perspectiva de gènere.

 

Encoratgeu les noies a explorar trajectòries científiques!

Celebreu amb l'alumnat la contribució que fan les dones científiques en el progrés científic i en la societat.

 

 

The world needs science and science needs women.

Humanity cannot afford to ignore half of its creative genius.

 


Comparteix!


Últims comentaris

edutto@ · 01/04/2019 10:58 · Releacionada amb l'activitat "Jornada de màrqueting per a batxillerat"

Hola, sóc professora del CE DOLMEN, Hospitalet. NO PODREM ASSISTIR a la següent activitat que havíem reservat : Jornada de màrqueting per a batxillerat data 17/04/2019 hora de 09:00 a 13:00 Centres Universitaris del TecnoCampus (Mataró). Adscrits a la UPF Preguem prenguin nota i confirmin la recepció de l'avís. Gràcies!

escolab@ · 22/02/2019 16:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 15:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 15:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

mmarti37@ · 18/02/2019 10:43 · Releacionada amb l'activitat "El cervell humà"

Bon dia, cada curs sol·licitem alguna activitat en la setmana del cervell. Tenim 3 grups de 1r d'ESO i si quedés alguna vacant no sé si seria possible marcar 3 xerrades en 2 dies. Moltes gràcies Mireia Martínez Tomé (directora institut Jaume Balmes)

+ Veure més comentaris
Altres


Estem actualitzant la nova edició d'EscoLab

 

La nova oferta d'activitats científiques per al curs 2019-20 estarà disponible a la plataforma d'EscoLab a partir del 2 de setembre.

 

Recordem al professorat que...


Més de 10.000 alumnes han participat a Escolab 2018-19!

 

EscoLab 2018-19 ha estat la 13a edició del programa i ha comptat amb la col·laboració de 76 laboratoris d'investigació que han ofert 235 visites i activitats científiques diferents...


Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

 

Ahir es va fer el lliurament dels premis del concurs Tenim una idea!

A l'acte, que va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), hi van assistir els...


Mira quines idees tenen els de secundària!

 

Aquestes són les idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una idea!:

 

Com...


El concurs Tenim una idea!, ja té finalistes!

 

Del total de formularis rebuts, s'han seleccionat les següents idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una...


L'alumnat encara pot participar en el concurs Tenim una idea!

 

Hem ampliat el termini de participació en el concurs Tenim una idea!fins el diumenge 19 de maig. 

La participació en aquests moments és molt...


Trobada de la Comunitat Escolab el 10 d'abril de 2019

 

Enguany, la Trobada se centrarà a trobar la manera d'incentivar una participació més activa de l’alumnat en el programa i en els afers científics.

...


On són els centres de recerca?

 

A partir d'ara ja es poden localitzar els centres de recerca que ofereixen les activitats d'EscoLab a través del Google


Els joves tenen el poder de canviar el mon!

 

AMPLIAT EL TERMINI FINS EL 19 DE MAIG!!!

El concurs Tenim una idea!, és una iniciativa d’EscoLab per fomentar la participació activa dels estudiants en la recerca real a...


Setmana Mundial del Cervell 2019

La Setmana Mundial del Cervell ofereix als centres educatius públics i concertats de la ciutat de Barcelona, l’oportunitat de conèixer els darrers avenços sobre...


+Veure més