Escolab

Què hi ha de nou a Escolab?

 

Novetats d’aquesta edició!

Aquest any tenim una gran novetat: s'afegeixen al programa dos grups de recerca molt interessants del Departament de traducció i ciències del llenguatge de la UPF:

Grup de Lingüística Formal (UPF) amb un taller per conèixer com ho fan els científics per desxifrar una llengua desconeguda... a l'estil de la pel·lícula Arrival.
 
Grup de Recerca en Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l'Educació amb un taller sobre els beneficis i inconvenients dels 'likes' i com promoure l'ús crític de les xarxes socials, i un altre taller sobre com la tecnologia i la música poden millorar el rendiment en l'aprenentatge.

Dels Centres Científics i Tecnològics de la UB s'incorpora la Unitat de Microscòpia Electrònica TEM/SEM amb una visita molt específica sobre com s'aplica la nanotecnologia en la biomedicina i com es prepara una mostra per observar-la als Microscopis Electrònics de Transmissió i Rastreig.

També celebrem la participació de L'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) que ens proposa una experiència gamificada on l'alumnat treballarà en equip posant-se en la pell d'uns científics, tot triant la seva aventura... científica!

Es podria controlar l'alliberació d'un fàrmac en el cos humà, mitjançant llum? L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) ofereix un taller sobre com la llum pot servir com a nova eina en farmacologia. Se'n diu fotofarmacologia i es tracta d'una tècnica molt innovadora.

El Centre tecnològic Leitat, ens proposa una visita pels seus laboratoris on treballen la química a escala nano. Ens descobriran que són, com són, com es fan i per a què serveixen els nanomaterials.

 

Igualment, altres centres de recerca del programa han incrementat la seva oferta d'activitats, tant en nombre de sessions com en varietat d’activitats. Aquí hi ha alguns exemples:

La Facultat de Matemàtiques i Estadística (UPC) afegeix tres tallers nous als seus habituals sobre estadística: La llei binomial i molt més, Enquestes, manifestacions i animals en perill d'extinció: l'estadística de cada dia i un taller sobre El llegat d'Hipàtia: les dones i les matemàtiques.

L'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE-UPC) incorpora a la seva llarga llista d'activitats, propostes que faran reflexionar l'alumnat sobre l'energia nuclear i el canvi climàtic.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), a més dels tallers sobre genètica i epigenètica de plantes, microscòpia de fluorescència i els tomàquets respirant, enceten un taller sobre: Els virus de plantes, aliats o enemics?

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (UPC) proposa tallers nous sobre: drons i riscos geològics, escoltem el mar?, com es neteja l'aigua perquè la puguem beure?, dissenys de xarxes de transport, realitat augmentada, tectònica de plaques i clima, com i perquè es mou l'aigua del riu i canals?, etc.

I molts més...

 

 

 

 


Share!


Last comments

jruiz1@ · 14/09/2019 18:36 · Related activity "Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors?"

Aquesta vlsita és molt pedagògica i necessària pels nostres alumnes ja que com estudien cicle de grau superior de laboratori seràn futurs tècnics de Laboratori Clínic i Biomèdic, à, la visita s'adapta molt a les nostres expectatives ja que ens informen com és la recerca biomèdica i el servei cientifoc tècnic, micorscopia confocal,

raul.toran@ · 12/09/2019 10:03 · Related activity "Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!"

Sí, esteu atents per fer la inscripció just quan s'obrin les inscripcions!

 

Molta sort!

 

Raül

javierbb@ · 10/09/2019 10:31 · Related activity "Un robot a casa meva!"

Interessant activitat

alexandre.omedes@ · 09/09/2019 14:34 · Related activity "Curs Ada Lovelace: dissenya el teu propi algoritme per desxifrar la informació que contenen les molècules"

Les noves tecnologies són bàsiques per el coneixement i estudi de la biologia. És per això penso és bàsica aquesta pràctica-visita.

mbosch7@ · 09/09/2019 11:11 · Related activity "Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!"

En el cas que tinguem sort i ens toqui aquesta activitat, al haver-hi material previ ens permetrà que l'aprenentatge sigui molt més sòlid.

+ More comments
Other news


Ets professor/a de llengua de batxillerat?

 

TALLER: DESCOBREIX UNA LLENGUA DESCONEGUDA

Grup de Lingüística Formal GLIF (UPF)

Quantes llengües es parlen al món? Com s’assemblen i com es diferencien? Com canvien...


Tallers interessants de tecnologia, dibuix tècnic, informàtica i matemàtiques

 

GENERACIÓ DE MODELS 3D MITJANÇANT FOTOGRAFIES

Els alumnes tindran l’oportunitat de crear un model 3D d’un...


Arrenca amb força la nova edició EscoLab 2019-2020

 

El professorat interessat en participar en el programa amb el seu alumnat, ja pot consultar l’ampli ventall d’activitats del proper curs. En aquesta edició,...


Estem actualitzant la nova edició d'EscoLab

 

La nova oferta d'activitats científiques per al curs 2019-20 estarà disponible a la plataforma d'EscoLab a partir del 2 de setembre.

 

Recordem al professorat que...


Més de 10.000 alumnes han participat a Escolab 2018-19!

 

EscoLab 2018-19 ha estat la 13a edició del programa i ha comptat amb la col·laboració de 76 laboratoris d'investigació que han ofert 235 visites i activitats científiques diferents...


Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

 

Ahir es va fer el lliurament dels premis del concurs Tenim una idea!

A l'acte, que va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), hi van assistir els...


Mira quines idees tenen els de secundària!

 

Aquestes són les idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una idea!:

 

Com...


El concurs Tenim una idea!, ja té finalistes!

 

Del total de formularis rebuts, s'han seleccionat les següents idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una...


L'alumnat encara pot participar en el concurs Tenim una idea!

 

Hem ampliat el termini de participació en el concurs Tenim una idea!fins el diumenge 19 de maig. 

La participació en aquests moments és molt...


Trobada de la Comunitat Escolab el 10 d'abril de 2019

 

Enguany, la Trobada se centrarà a trobar la manera d'incentivar una participació més activa de l’alumnat en el programa i en els afers científics.

...


+See more