Escolab

Visita combinada a Tarragona RESERVADA!!

Ja no hi ha paces lliures per la Combinada a Tarragona

A Tarragona i Reus hi ha 3 centres de recerca que us ofereixen activitats molt interessants sobre ecotoxicitat, nutrigenòmica i neurociència

Si esteu interessats en dues o tres d'aquestes activitats, podem acordar les visites per fer un dia complert de recerca!

 

AQUESTES ACTIVITATS JA ESTAN RESERVADES:

 

El rol mediambiental de les microalgues (Tarragona) (20 alumnes de 2n Batx)

Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica. TECNATOX - URV

Aquesta activitat tracta sobre la biodiversitat natural com a indicador del grau de toxicitat del medi ambient. Es treballarà amb un test d'ecotoxicitat basat en microalgues i s'aprendrà a mesurar el nivell de nutrients en l'aigua i com es relacionen emb el creixement de les algues. Finalment, es treballarà amb el microscopi per a la identificació d'espècies.

 

Nutrigenòmica: o com posar a dieta les malalties (Reus) (15 alumnes de 4tESO o 1r/2n Batx)

Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

En aquesta activitat s'aprendrà més sobre la recerca actual en nutrició, centrada en la nutrició personalitzada utilitzant la biologia molecular a través de les ciències òmiques: genòmica, transcriptòmica, proteòmica, i metabolòmica. 

 

Escriu amb la ment (Reus) (15 alumnes de 3r/4t ESO o Batx o CF)

Hospital Universitari Institut Pere Mata (URV) - Institut d'Investigació Sanitari Pere Virgili (URV)

L'objectiu d'aquesta activitat serà mostrar com funcionen les interfícies cervell-ordinador a través de la utilització d'un equip d'electroencefalografia. Aquesta tasca podrà ser realitzada pels participants en l'activitat a fi de mesurar la seva capacitat d'utilitzar aquest mètode per escriure paraules simples. 

 

Consulteu els detalls de les activitats a l'apartat d'activitats del web.

 

Si esteu interessats en aquesta proposta, escriviu-nos a escolab@bcn.cat

 

 

Aquests centres són beneficiaris del programa TECNIOspring (Marie Curie Actions) d'ACCIÓ-Generalitat de Catalunya.


Comparte!


Últimos comentarios

edutto@ · 01/04/2019 10:58 · Actividad relacionada "Jornada de màrqueting per a batxillerat"

Hola, sóc professora del CE DOLMEN, Hospitalet. NO PODREM ASSISTIR a la següent activitat que havíem reservat : Jornada de màrqueting per a batxillerat data 17/04/2019 hora de 09:00 a 13:00 Centres Universitaris del TecnoCampus (Mataró). Adscrits a la UPF Preguem prenguin nota i confirmin la recepció de l'avís. Gràcies!

escolab@ · 22/02/2019 16:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 15:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 15:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

mmarti37@ · 18/02/2019 10:43 · Actividad relacionada "El cervell humà"

Bon dia, cada curs sol·licitem alguna activitat en la setmana del cervell. Tenim 3 grups de 1r d'ESO i si quedés alguna vacant no sé si seria possible marcar 3 xerrades en 2 dies. Moltes gràcies Mireia Martínez Tomé (directora institut Jaume Balmes)

+ Ver más comentarios
Otros


Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

 

Ahir es va fer el lliurament dels premis del concurs Tenim una idea!

A l'acte, que va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), hi van assistir els...


Mira quines idees tenen els de secundària!

 

Aquestes són les idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una idea!:

 

Com...


El concurs Tenim una idea!, ja té finalistes!

 

Del total de formularis rebuts, s'han seleccionat les següents idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una...


L'alumnat encara pot participar en el concurs Tenim una idea!

 

Hem ampliat el termini de participació en el concurs Tenim una idea!fins el diumenge 19 de maig. 

La participació en aquests moments és molt...


Trobada de la Comunitat Escolab el 10 d'abril de 2019

 

Enguany, la Trobada se centrarà a trobar la manera d'incentivar una participació més activa de l’alumnat en el programa i en els afers científics.

...


On són els centres de recerca?

 

A partir d'ara ja es poden localitzar els centres de recerca que ofereixen les activitats d'EscoLab a través del Google


Elles tenen el poder de canviar el món

 

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la dona i la nena en la...


Els joves tenen el poder de canviar el mon!

 

AMPLIAT EL TERMINI FINS EL 19 DE MAIG!!!

El concurs Tenim una idea!, és una iniciativa d’EscoLab per fomentar la participació activa dels estudiants en la recerca real a...


Setmana Mundial del Cervell 2019

La Setmana Mundial del Cervell ofereix als centres educatius públics i concertats de la ciutat de Barcelona, l’oportunitat de conèixer els darrers avenços sobre...


Nou any, més tallers!

 

No perdeu l'ocasió d'entrar en un dels centres de recerca que han preparat visites i tallers especialment per als vostres alumnes:

 

Aplicacions Mediambientals i Industrials de la...


+Ver más