Escolab

Elles tenen el poder de canviar el món

L'11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència

 

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència. L'objectiu és arribar a aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones, així com aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes.

EscoLab s'afegeix al Dia Internacional de la dona i la nena en la ciència possibilitant les aspiracions científiques i tecnològiques de les noies a través de les seves activitats i visites científiques. A més, les dones científiques i tecnòlogues que participen a EscoLab són un referent per les noies i un model on veure's reflectides.  

Per celebrar aquest dia, algunes entitats d'EscoLab duran a terme accions específiques durant els mesos de febrer i març.

 

Accions dels centres de recerca col·laboradors d'EscoLab:

TecnoCampus Mataró: Programa TECNOGIRL a les biblioteques de Mataró per a joves de 12 a 18 anys, amb TALLERS DE TECNOLOGIA, Exposició DONES I TECNOLOGIA i una hackathó HACKGIRL

IFAE organitza una MASTERCLASS DE FÍSICA DE PARTÍCULES l'11 de febrer a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, en el context de la Biennal Ciutat i Ciència, per a  alumnat i professorat de Batxillerat de Ciències i/o Tecnologia. Més informació a GIRLS IN SCIENCEINSCRIPCIONS fins l'1 de febrer.

Unitat de Tècniques Nanomètriques (CCiTUB). Xerrades i tallers a les biblioteques i centres cívics: JOC DE ROL: EL FUTUR DE LA NANOCIÈNCIA i taller JO VULL SER CIENTÍFICA durant el mes de febrer i març. Taller “Jo de gran vull ser... científicA!” a la biblioteca Castelldefells, divendres 8 de febrer.

Institut de Neurociències de la UAB: les investigadores predoctorals Aina Calls, Alba Sánchez i Maria Puigdomènech, del grup de recerca en Neuroplasticitat i Regeneració, faran la xerrada Neurocientífiques a l'Institut J.V Foix de Rubí, amb els alumnes de 4rt d'ESO.

Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona: El 7 de febrer passaran el documental Symbiotic Earth, dedicat a la història de la Dra. Lynn Margulis, una científica rebel i un exemple d’empoderament femení, que va passar molts anys de la seva carrera aquí. L’activitat forma part de la Biennal Ciutat i Ciència. Més informació i Inscipcions al web del Museu.

Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC): L'11 de febrer, en el context de la Biennal Ciutat i Ciència, organitza una XERRADA AMB ADA YONATH, Premi Nobel de Química en 2009, a on ens parlarà de la seva investigació sobre els ribosomes (en anglès). INSCRIPCIONS

Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC): Llançament de nous recursos de sensibilització i eines per al professorat i personal investigador per incorporar la perspectiva de gènere al dia a dia: el decàleg Jo sí incorporo la perspectiva de gènere a les CAFiE i la Guia de bones pràctiques de gènere en els estudis de CAFE, per a institucions educatives vinculades als estudis d’activitat física i esport. A banda, han publicat les Dades de l’INEFC Barcelona amb perspectiva de gènere.

 

Encoratgeu les noies a explorar trajectòries científiques!

Celebreu amb l'alumnat la contribució que fan les dones científiques en el progrés científic i en la societat.

 

 

The world needs science and science needs women.

Humanity cannot afford to ignore half of its creative genius.

 


Comparte!


Últimos comentarios

jruiz1@ · 14/09/2019 18:36 · Actividad relacionada "Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors?"

Aquesta vlsita és molt pedagògica i necessària pels nostres alumnes ja que com estudien cicle de grau superior de laboratori seràn futurs tècnics de Laboratori Clínic i Biomèdic, à, la visita s'adapta molt a les nostres expectatives ja que ens informen com és la recerca biomèdica i el servei cientifoc tècnic, micorscopia confocal,

raul.toran@ · 12/09/2019 10:03 · Actividad relacionada "Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!"

Sí, esteu atents per fer la inscripció just quan s'obrin les inscripcions!

 

Molta sort!

 

Raül

javierbb@ · 10/09/2019 10:31 · Actividad relacionada "Un robot a casa meva!"

Interessant activitat

alexandre.omedes@ · 09/09/2019 14:34 · Actividad relacionada "Curs Ada Lovelace: dissenya el teu propi algoritme per desxifrar la informació que contenen les molècules"

Les noves tecnologies són bàsiques per el coneixement i estudi de la biologia. És per això penso és bàsica aquesta pràctica-visita.

mbosch7@ · 09/09/2019 11:11 · Actividad relacionada "Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!"

En el cas que tinguem sort i ens toqui aquesta activitat, al haver-hi material previ ens permetrà que l'aprenentatge sigui molt més sòlid.

+ Ver más comentarios
Otros


Què hi ha de nou a Escolab?

 

Novetats d’aquesta edició!

Aquest any tenim una gran novetat: s'afegeixen al programa dos grups de recerca molt interessants del Departament de traducció i ciències...


T'has quedat sense plaça per als teus alumnes?

 

Si t'has quedat sense plaça per fer una activitat EscoLab, ara tens més oportunitats!

 

Encara hi ha més de 100 sessions d'activitats lliures per als teus alumnes.

 

Entra...


Ets professor/a de llengua de batxillerat?

 

TALLER: DESCOBREIX UNA LLENGUA DESCONEGUDA

Grup de Lingüística Formal GLIF (UPF)

Quantes llengües es parlen al món? Com s’assemblen i com es diferencien? Com canvien...


Tallers interessants de tecnologia, dibuix tècnic, informàtica i matemàtiques

 

GENERACIÓ DE MODELS 3D MITJANÇANT FOTOGRAFIES

Els alumnes tindran l’oportunitat de crear un model 3D d’un...


Arrenca amb força la nova edició EscoLab 2019-2020

 

El professorat interessat en participar en el programa amb el seu alumnat, ja pot consultar l’ampli ventall d’activitats del proper curs. En aquesta edició,...


Estem actualitzant la nova edició d'EscoLab

 

La nova oferta d'activitats científiques per al curs 2019-20 estarà disponible a la plataforma d'EscoLab a partir del 2 de setembre.

 

Recordem al professorat que...


Més de 10.000 alumnes han participat a Escolab 2018-19!

 

EscoLab 2018-19 ha estat la 13a edició del programa i ha comptat amb la col·laboració de 76 laboratoris d'investigació que han ofert 235 visites i activitats científiques diferents...


Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

 

Ahir es va fer el lliurament dels premis del concurs Tenim una idea!

A l'acte, que va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), hi van assistir els...


Mira quines idees tenen els de secundària!

 

Aquestes són les idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una idea!:

 

Com...


El concurs Tenim una idea!, ja té finalistes!

 

Del total de formularis rebuts, s'han seleccionat les següents idees finalistes de la VIª edició del Concurs d'EscoLab Tenim una...


+Ver más