Tancar

De sota terra a la superfície: mostres, registres i aparells per conèixer l’interior de la Terra


data 03/04/2020       hora de 10:00 a 12:00

Exhaurida


Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC)

Places: 25 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Taller Pràctic

  • Escolab

La sessió mostra diferents aspectes de la recerca que es duu a terme a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) a partir de tres tallers pràctics i demostratius, dedicats a la sismologia, el vulcanisme i l’exploració del subsòl.

- Com s'enregistren els terratrèmols? Taller a càrrec de Jordi Díaz

En aquesta activitat descobrirem els instruments que fem servir per enregistrar els terratrèmols, anomenats sismòmetres. En veurem un de prop, mirant d'esbrinar els principis físics en que es basa i discutint el seu nivell de sensibilitat. Presentarem sensors similars que tenim cada dia al voltant nostre i veure'm si, a més a més de terratrèmols, els sismòmetres poden detectar altres fenòmens.

- Explorem el subsòl. Taller a càrrec de María José Jurado

L’institut disposa de 2 sondejos científics experimentals equipats amb diferents sistemes instrumentals com els que es fan servir a l'exploració del terreny per obra civil o recursos geològics com mineria i petroli. Aquesta activitat ens permet apropar-nos al coneixement del subsòl mitjançant la testificació de sondejos geològics.

- Vulcanisme. Taller a càrrec d’Adelina Geyer

L'objectiu principal d’aquest taller és entendre els conceptes bàsics del funcionament dels volcans i els seus productes. Durant el taller s'ensenyarà als estudiants mostres de roca de materials volcànics que poden mirar, tocar i consultar qualsevol dubte sobre elles al monitor per oferir d'aquesta manera una experiència més interactiva. També s’acompanyarà l’explicació amb alguns experiments curts sobre l’ascens del magma dintre de la Terra i l’efecte dels gasos a les erupcions volcàniques.

 

Aquesta activitat va dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat (preferiblement, de 2n) de Ciències de la Terra o de la branca científica.

La data podria modificar-se per raó de compromisos de recerca que puguin sorgir en el futur. En aquest cas, s'informaria i es cercaria una nova data amb el cente educatiu.

 

Consulteu el document adjunt per a més informació.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.


Descarregar PDF


Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!

Comparteix!