Tancar

Generació ciència: Descobreix la ciència que hi ha darrera la lluita contra la COVID-19


data 16/11/2021       hora de 10:00 a 12:30

Exhaurida


Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Places: 25 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Taller Pràctic

  • Escolab

L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) és el centre de recerca vinculat a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Fundat el 1996, hi treballen més de mil professionals que estudien les malalties més prevalents en el nostre entorn, des del càncer i la diabetis fins a les malalties neurodegeneratives i els infarts. La combinació de la recerca bàsica amb la clínica permet transferir amb més eficàcia als pacients els avenços científics obtinguts al laboratori.

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, l'IDIBAPS duu els laboratoris al carrer i organitza tallers pràctics als jardins de l'interior d'illa Beatriu de Pinós (C/ Rosselló 149-153) per a estudiants de 1er i 2on de batxillerat.

Enguany, els tallers estan centrat en la ciència que hi ha darrera la lluita contra la COVID-19. Què detecta i com funciona una PCR? I un test d'antígens? I les vacunes? També s'explicarà la recerca que es fa en COVID-19 a l'IDIBAPS-Hospital Clínic i la tasca del biobanc, on es preserven les mostres biològiques que es fan servir per a la recerca en la malaltia.

Aquesta activitat es fa amb el suport de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i la FECYT.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Comparteix!