Tancar

Generació ciència: descobreix la recerca biomèdica de l'IDIBAPS


data 16/11/2022       hora de 10:00 a 12:30

Exhaurida


Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Places: 25 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Taller Pràctic

  • Escolab
  • Escolab
  • Escolab

L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) és el centre de recerca vinculat a l'Hospital Clínic de Barcelona.  

Fundat el 1996, hi treballen més de mil professionals que estudien les malalties més freqüents en el nostre entorn, des del càncer i la diabetis fins a les malalties neurodegeneratives, respiratòries o cardiovasculars. La combinació de la recerca bàsica amb la clínica permet transferir amb més eficàcia als pacients els avenços científics obtinguts al laboratori.  Trobareu més informació a: https://www.clinicbarcelona.org/ca/idibaps

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, l'IDIBAPS duu els laboratoris al carrer i organitza tallers científics als jardins de l'interior d'illa Beatriu de Pinós (C/ Rosselló 149-153) per a estudiants de 1er i 2on de batxillerat. 

Enguany, les activitats se centraran en la ciència de l’ADN i la PCR, una de les tècniques més emprades per estudiar-lo. Com s’extreu l’ADN d’una mostra biològica? Com funciona una PCR? Els alumnes també participaran en un joc de pistes basat en la dinàmica escape room, amb l’objectiu de processar correctament una sèrie de mostres i esbrinar a quin pacient corresponen. Finalment, es durà a terme una visita a les instal·lacions del biobanc, que coordina la col·lecció, el processament, l’emmagatzematge i la cessió de mostres biològiques humanes per a l’estudi de malalties.  

Aquesta activitat es fa amb el suport de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i la FECYT. 

 


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Comparteix!