Tancar

Fecundació in vitro en animals de granja


data a convenir des de 15/01/2024 fins al 26/01/2024
hora de 09:00 a 13:00

Exhaurida


Facultat de Veterinària (UAB)

Places: 20 alumnes màxim
Nivell:
4t d'ESO

Taller Pràctic

  • Escolab
  • Escolab

Què és una fecundació in vitro?

Una fecundació in vitro consisteix a aconseguir, en el laboratori, que els oòcits i els espermatozoides segueixin els mateixos processos fisiològics que es produeixen durant el període previ a la fecundació o en el mateix procés de la fecundació. Un cop fecundats els embrions, es mantindran en cultiu in vitro per transferir-los a l’úter de la femella per tal d’iniciar una gestació. 

En ramaderia, la principal aplicació de la fecundació in vitro és aconseguir la reproducció d’animals d’elevat valor genètic per tal d’augmentar el nombre de fills obtinguts d’aquests. Per altra part, la fecundació in vitro permet conservar espècies o races en perill d’extinció, així com tractar determinats tipus d’esterilitat.

Avui dia, la fecundació in vitro ja és una pràctica que s’utilitza sovint en la reproducció d’espècies com la bovina, l’equina o la porcina.

En aquesta activitat aprendrem en què consisteix una fecundació in vitro i realitzarem els passos necessaris perquè sigui possible (obtenció dels òvuls, recollida i preparació dels espermatozoides, fecundació in vitro i cultiu in vitro dels embrions).


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.


Descarregar PDF


Comparteix!