Tancar

Descobreix l'escola d’enginyeria del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions - UPF


data 24/10/2023       hora de 09:00 a 13:15

Exhaurida


Escola d'enginyeries, Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC-UPF)

Places: 160 alumnes màxim
Nivell:
Totes les edats

Taller Pràctic

  • Escolab

L'Escola d’enginyeria del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, us dona la benvinguda a les activitats en el marc del programa Escolab 2023 -2024, que es duran a terme a les instal·lacions del Campus de la Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (carrer de Roc Boronat 138, 08018 Barcelona).

Programa d'activitats: inclou una benvinguda on es farà una breu presentació de les Enginyeries UPF i de les diferents activitats.

Organització i distribució dels grups: l’alumnat es dividirà en grups i es distribuirà en les diverses activitats, que tenen lloc al nostre campus. 

La jornada: a més de la realització d'activitats, durant la jornada s'oferirà l'oportunitat de descobrir diverses instal·lacions i espais del nostre campus. La jornada començarà a les 10:00 h i finalitzarà a les 14:00 h (amb una pausa a mig matí).

 

A continuació, alguns exemples d’activitats pràctiques incloses en la jornada:

Un nou enfocament en la planificació d'intervencions cardíaques: taller de realitat augmentada i impressió 3D per a tancament d'orelleta esquerra.

L'activitat consisteix en una breu introducció sobre diferents tecnologies de planificació mèdica que l'alumnat podrà testejar. Aquestes estan relacionades amb una intervenció cardíaca que es realitza a la pràctica clínica: l'oclusió de l'orelleta esquerra. La intervenció se centra a posar un dispositiu al cor, concretament a l'aurícula esquerra, per tancar-ne una part on es formen una gran quantitat de trombes.

L'activitat es dividirà en 3 parts i els/les estudiants podran passar per cadascuna en grups reduïts, on els nostres membres els rebran per ajudar-los en tot moment.

La primera part consisteix en l'explicació de l'anatomia cardíaca mitjançant la impressió 3D d’aurícules esquerres de pacients reals, on s'explica perquè es fa la intervenció i com i quines són les seves limitacions en relació amb les diferències morfològiques de cadascun de nosaltres.

Posteriorment, es posaran a la pell d'un intervencionista cardíac per planificar la intervenció de tancament d'orelleta, implantant de manera virtual un dispositiu a través del programari VIDAA.

Finalment, mitjançant ulleres de realitat augmentada, es podrà experimentar de forma interactiva l'anatomia de l'aurícula esquerra i els diferents dispositius que es poden implantar, per finalment tractar de realitzar la intervenció amb les seves pròpies mans!

Professorat/Investigadors/es: Oscar Cámara, Prof.; Marta Saiz, P.h.D student; Carlos Albors, P.h.D student; Àngel Herrero, Software developer.

 

Agent conversacional d'intel·ligència artificial com a membre de l'equip en aprenentatge en col·laboració

Activitat on l’alumnat farà servir una eina que guia una tasca que s'ha de resoldre de manera col·laborativa i virtual. Un dels membres de l'equip serà un agent conversacional d’intel·ligència artificial generativa. Els/les estudiants no sabran qui és, però podran anar-ho esbrinant a mesura que avanci l'activitat. Al final de l'activitat parlarem sobre intel·ligència artificial generativa, les seves possibilitats i limitacions.

Professorat/Investigadors/es: Davinia Hernández-Leo, Prof.; Patricia Santos, P.h.D.

 

Com aprenen les màquines a jugar? Una introducció a la Intel·ligència Artificial amb les aventures de PacMan 

En aquesta activitat, els/les participants aprendran els conceptes fonamentals d'intel·ligència artificial mitjançant una introducció breu. Després, posaran en pràctica el seu coneixement en implementar algorismes d'IA al videojoc PacMan. L'objectiu és comprendre i experimentar els mecanismes d'aprenentatge de la intel·ligència artificial de manera pràctica.

Professorat/Investigadors/es: Francielle Marques, Phd Student; Sérgio Calo, PhD student, Anders Johnson, Prof.

 

DragonIce: Una experiència de Realitat Mixta per infants amb i sense Autisme

Inicialment, es durà a terme una xerrada sobre la investigació que duem a terme: com la tecnologia pot ser utilitzada per millorar la inclusió social dels infants, focalitzada en els infants en l’Espectre de l’Autisme (TEA). Després de la xerrada i una visita guiada per les nostres instal·lacions, els/les participants, en grups de 4, podran provar en primera persona i jugar a l’experiència interactiva projectada en un terra de 36 m2, desenvolupada per fomentar i avaluar la cohesió de grup entre els/les participants.

Professorat/Investigadors/es: Narcís Parés, Prof.; Olga Galí, Phd., Beste Ercan, PhD Student.

 

P1$$w0rds! (o per què cal triar bé la nostra contrasenya)

Xerrada en què s'expliquen els fonaments, seguida d’un taller pràctic per veure la necessitat de protegir amb una bona contrasenya per tal d'evitar que, en cas de robatori fraudulent, aconsegueixin obtenir la contrasenya. 

Professorat/Investigadors/es: Vanesa Daza, Prof.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.



Comparteix!