Tancar

Paraules per a la igualtat de gènere


data 11/03/2024       hora de 09:30 a 11:30

Disponible


OBSERVATORI DE NEOLOGIA (UNIVERSITAT POMPEU FABRA)

Places: 35 alumnes màxim
Nivell:
4t d'ESO
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Taller Pràctic

  • Escolab
  • Escolab
  • Escolab

Descripció de l’activitat: L’activitat té una primera part de visita del campus del Poblenou i, específicament, de l’Observatori de Neologia (30’). I una segona part de taller sobre innovació lèxica des de la perspectiva de la igualtat de gènere, que s’imparteix en una aula (90’). 

Aquesta segona part comença amb una introducció sobre la tasca que desenvolupa l’Observatori de Neologia en el terreny de la neologia i la lexicografia. A continuació, es duen a terme diverses activitats gamificades, que consisteixen en la identificació de neologismes en un text informal (hipersexualitzaciósostre de vidreno-binari, etc.), la classificació de les unitats noves segons el seu procés de formació i l’aprenentatge de noves unitats d’aquest camp semàntic a partir de definicions i imatges. 

Finalment, es conclou l’activitat amb una petita reflexió sobre la necessitat de posar nom a tot allò que és nou. 

La particularitat de la sessió és que tots els exemples analitzats es refereixen a la igualtat de gènere, que és el 5è ODS (objectius de desenvolupament sostenible) de l’Agenda 2030 aprovada per les Nacions Unides l’any 2015.

Objectius: Els objectius del projecte són, d'una banda, promoure la igualtat de gènere, fomentar l’empoderament i incentivar l’educació inclusiva, equitativa i de qualitat; d'altra banda, es pretén complementar la formació en lèxic i neologia.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Comparteix!