Tancar

Setmana del cervell 2020: Neuròtics


data 20/03/2020       time 11:00 to 13:00

Available


Institut de Neurociències (UB)

Seats: 30 max. students
Ages:
All Ages

Workshop

  • Escolab

ACTIVITAT DIRIGIDA ÚNICAMENT ALS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

RESUM DE LA XERRADA

Neuròtics és una activitat que pretén estretir els vincles entre l’art i la ciència. L’activitat s’estructura en dues parts: una xerrada inicial i una segona part més participativa.

La xerrada és una pinzellada sobre la neurobiologia, repassem la història d’aquesta ciència i ens endinsem en l’estructura i el funcionament de les neurones i el cervell. Tota l’explicació ve acompanyada d’il·lustracions originals inspirades en els treballs de Santiago Ramon y Cajal.
A continuació, es realitza un taller a partir de les il·lustracions. Per imitar processos neuronals, s’utilitza aigua i tintes. Les creacions resultants, s’assemblen a les tincions que podran ser observades al microscopi.

 

Activitat a càrrec de la investigadora Esther Gratacòs Batlle de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona i l'artista plàstic Nil Nebot.

 

IMPORTANT A TENIR EN COMPTE:

Les reserves es gestionen únicament a través d'aquest web. És obligatòria la presència d'un/a professor/a per grup classe. Cal que una persona del centre educatiu, responsable de la reserva, rebi l'investigador/a a l'entrada del centre per poder acompanyar-lo/a fins a l'aula 20 minuts abans de l'inici de l'activitat i que es faci càrrec de l'ordre del grup classe i supervisi la sessió de treball.

Necessitats tècniques: el dia de l'activitat cal que el centre tingui a punt l'ordinador (amb altaveus) i el projector per a PowerPoint (que la sala es pugui enfosquir) i que l'investigador/a pugui fer una connexió a Internet.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.Last comments

No comments. Be the first to comment!

Share!