Tancar

Els nous reptes de l'aigua: disruptors endocrins, microplàstics i gens de resistència a antibiòtics. Anècdota o amenaça?


data to agree from 22/01/2024 to 28/03/2024
time 10:00 to 12:00

Unavailable


Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (UPC)

Seats: 20 max. students
Ages:
1r de Batxillerat

Chat

  • Escolab

En aquesta xerrada parlarem dels nous contaminants de l'aigua.

Els recursos hídrics cada vegada són recursos més preuats. D'una banda, el canvi climàtic està provocant que aquests recursos siguin cada vegada més escassos i, per l'altra, cada cop exigim que la seva qualitat sigui millor.

Més enllà dels contaminants clàssics, com els patògens, sòlids en suspensió i nutrients, sorgeixen nous compostos que dibuixen els nous reptes de l'aigua. Alguns d'ells, com els gens de resistència a antibiòtics, són una de les grans amenaces per la salut pública del segle XXI.

En aquesta xerrada s’explicaran les característiques d'aquests compostos i quines eines tenim, des de l'enginyeria, per minimitzar el seu impacte.

L'activitat té una durada d'entre una hora i hora i mitja durant el matí i s'iniciarà amb una presentació sobre els estudis impartits a l'Escola de Camins i la seva importància en el dia a dia de les societats.

La data de l'activitat es concretarà durant el segon trimestre de curs entre el centre de secundària i l'Escola de Camins.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Share!