Tancar

La recerca en vacunes


data to agree from 16/10/2023 to 21/03/2024
time 11:00 to 12:30

Unavailable


Institut de Recerca Sant Joan de Déu

Seats: 28 max. students
Ages:
3r d'ESO

Workshop

  • Escolab

Què saps de la recerca en vacunes? Són una eina de prevenció de la salut segura? És millor la immunitat proporcionada per la mateixa malaltia o aquella aportada per les vacunes?

Des de l’Àrea de Participació del Pacient en Recerca de la Fundació Sant Joan de Déu, hem dissenyat una activitat educativa que potencia el desenvolupament de l’esperit científic i la curiositat i l'interès de l’alumnat per la ciència i la recerca, per descobrir la resposta a aquestes preguntes. 

L’activitat està adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO, s’emmarca dins de la matèria de Biologia i Geologia i ofereix la possibilitat de posar en pràctica la construcció de coneixement científic, la cerca d’informació científica rellevant i fiable, la capacitat de síntesi, comunicació i argumentació científica, i la creativitat, entre altres competències.

Concretament, proposem dur a terme una activitat de conscienciació sobre la importància de la vacunació en la prevenció de malalties i la millora de la qualitat de vida humana, dirigida a població general, en grups cooperatius.   

Et convidem a participar en aquesta activitat educativa pensada per ser desenvolupada a l’aula de forma autònoma per part del professorat de 3r d'ESO. Per a fer-ho possible, realitzarem una formació online en format webinar destinada a docents, d’una durada aproximada d’una hora, i aportarem un document descriptiu de suport que servirà com a guia docent per a l'aplicació pràctica de l'activitat. El document inclou informació i recursos educatius lúdics addicionals que consolidaran el coneixement sobre el tema de les vacunes.

L’activitat comprén 5 sessions d’una durada aproximada d’una hora i una jornada presencial per potenciar l'ampliació de coneixement pel que fa a la recerca en vacunes organitzada a l'Hospital Sant Joan de Déu.

A continuació, es detallen les sessions de treball de l'activitat.

- Sessió 1: Formació online al professorat.

- Sessió 2: Reflexió sobre les vacunes.

- Sessió 3: Transferència de coneixement a l’alumnat.

- Sessió 4: Desenvolupament de l'activitat de conscienciació.

- Sessió 5: Presentació del material desenvolupat al grup-classe i reflexió final.

Després de la finalització de l’activitat, el professorat podrà enviar a la Fundació Sant Joan de Déu tres activitats seleccionades per participar en un concurs de treballs. L’organització valorarà totes les creativitats enviades i n’escollirà dues, que seran reconegudes a través del lliurament d’un diploma. A més, els grups guanyadors tindran l’oportunitat de presentar la seva campanya de conscienciació a la jornada presencial d'ampliació de coneixement sobre la recerca en vacunes organitzada a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Durant la jornada professionals de l'àmbit de la recerca realitzaran una xerrada, de forma que l'alumnat tindrà l'oportunitat d'establir diàleg directe amb investigadors/es i compartir els seus dubtes i inquietuds pel que fa al tema de les vacunes.  

Es recomana aplicar l’activitat educativa en grups formats per un màxim de 28 alumnes.

Si tens dubtes o vols rebre més informació, posa’t en contacte amb nosaltres. Per a qualsevol consulta, pots enviar un correu a julia.giner@sjd.es.

Data: a convenir.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.


PDF Download


Share!