Tancar

Descobreix els professionals involucrats en la gestió d'una pandèmia!


data to agree from 02/10/2023 to 24/11/2023
time 08:00 to 20:00

Available


Institut de Recerca Sant Joan de Déu

Seats: 28 max. students
Ages:
3r d'ESO
4t d'ESO

Chat

  • Escolab

Coneixes els perfils professionals que estan darrere de la gestió d’una pandèmia?

Segur que els primers que us venen al cap són els de medicina i d'infermeria, però també n’hi ha molt d’altres com els de l'àrea d'estadística, psicologia i epidemiologia, o fins i tot periodisme o experts en polítiques públiques!

Des del projecte Europeu Science4Pandemics i la Fundació Sant Joan de Déu, coordinadors del projecte, proposem una activitat educativa per descobrir les professions que estan involucrades en la gestió i el control d’una pandèmia.

L’activitat està adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, i s’emmarca dins de la matèria de Biologia i Geologia, però alhora té caràcter transversal, ja que pretén despertar vocacions científiques en l’àmbit de les ciències de la salut.

La proposta que presentem és una activitat creativa i lúdica per conèixer els professionals que participen en la gestió i control de les pandèmies i alhora aprendre els conceptes clau sobre les pandèmies a través d’un joc virtual de simulació. 

Després de jugar al joc de Science4pandemics i realitzar un procés de recerca i debat a l’aula, proposem a l’alumnat crear un vídeo per presentar un dels professionals implicats en la gestió i el control de les pandèmies d'una manera creativa. L’activitat es complementa amb la participació en un esdeveniment en format híbrid (presencial i en línia).

L’activitat es divideix en 4 sessions de treball, d’una durada aproximada d’una hora, i la participació en un esdeveniment (presencial o en línia).

  • Sessió 1(a l'aula): Introducció als conceptes clau: malalties infeccioses, pandèmies, eines de prevenció i joc de simulació Science4Pandemics.
  • Sessió 2 (a l'aula): Recerca i debat sobre una de les diferents ocupacions que intervenen en la gestió i el control de les pandèmies i creació del guió del vídeo.
  • Sessió 3 (a l'aula): Creació del vídeo per presentar una de les ocupacions.
  • Sessió 4 (a l'aula): Presentació dels vídeos i del procés de recerca a classe.
  • Esdeveniment (a l'Hospital Sant Joan de Déu): Participació en un esdeveniment (presencial o en línia) sobre ocupacions relacionades amb la recerca i la gestió de pandèmies.

Com a part de l’activitat, les escoles seran convidades a participar en un esdeveniment al novembre i al tercer trimestre per conèixer diferents professionals que participen en la investigació i la gestió de pandèmies.

Els vídeos seran avaluats pel consorci del projecte Science4Pandemics i els 3 finalistes seran guardonats amb un diploma i seran presentats a l’esdeveniment presencial.

Es recomana aplicar a l’activitat educativa en grups formats per un màxim de 28 alumnes.

Si tens qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb l’equip del projecte a través de correu electrònic a: claudia.alsina@sjd.es

Data de l'activitat a convenir.

Data de l’esdeveniment presencial: 13 de desembre de 2023, d'11 h a 12:30 h (data pendent de confirmar). I una segona edició tindrà lloc al tercer trimestre (abril/maig, data a confirmar).


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Share!