Go to ajuntament.barcelona.cat
A space for meeting the city’s management
A space for meeting the city’s management
Del 14 al 20 de març de 2022, Barcelona celebra un any més la Setmana Mundial del Cervell, durant la qual els centres de recerca donen a conèixer als centres educatius el seu treball i els darrers avenços en el camp de les neurociències.
Durant la Setmana Mundial del Cervell, científiques i científics que investiguen sobre diferents aspectes de la neurobiologia ofereixen xerrades i activitats (adreçades a l'alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius públics i concertats), que permeten a l’alumnat conèixer de primera mà el funcionament del cervell, quines tècniques s’utilitzen per estudiar-lo i les línies de recerca més actuals en el diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties que l’afecten.
“Com funciona el cervell en una malaltia minoritaria com la síndrome de Rett?”,
“Primer episodi psicòtic: què és i com podem fer-hi front? Detecció, prevenció i intervenció”
o “T’agradaria tenir una foto del teu cervell? Què és la neuroimatge?”
són alguns exemples de les propostes d’enguany.
El termini d’inscripció és del 21/02/22 al 7/03/22 (ambdós inclosos).
Per formalitzar la inscripció cal fer el següent:
Per a més informació: escolab@bcn.cat
Us convidem a endinsar-vos en el cervell i a les instal·lacions d’alguns dels centres de recerca que es dediquen a la seva investigació, d’una manera diferent, des de casa, al tren o a classe, amb els següents vídeos Escolab Meets:
Vídeo Institut de Neurociències de Barcelona (INc-UAB)
Joaquim Hernández i Judit Sánchez ens expliquen la dificultat de tractar malalties relacionades amb el cervell o la medul·la espinal, en particular les lesions medul·lars.
Vídeo Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Paula Ferrer i Marta Querol estudien malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Ens mostren com duen a terme la seva recerca i els canvis que es produeixen al cervell en les persones amb aquesta malaltia.
Vídeo Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB)
Laura López estudia el paper dels mitocondris en les malalties neurodegeneratives. Ens ensenya com la microscòpia òptica i l'electrònica permeten ampliar i estudiar en profunditat aquestes estructures, i ens posa a prova per desmentir mites sobre el cervell.
Trobareu la col·lecció sencera de vídeos Escolab Meets a l’apartat “recursos” del web d’Escolab.
Benvolguts/des Escolabers,
Ens complau convidar-vos a la jornada sobre l'atenció a la diversitat funcional en les activitats...
Què hauria de tenir en compte per dissenyar una activitat de forma inclusiva al meu centre de recerca?
Com la podria adaptar per a...
El passat 7 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de la Salut Del 13 al 19 de març celebrem, un any més, la Setmana Mundial del Cervell amb noves... Durant la Setmana Mundial del Cervell, a diferència de la resta del curs Escolab, són els centres de recerca que s’apropen a les aules per donar a conèixer el seu treball i els darrers... Benvolguts/des Escolabers, Ja heu participat en alguna de les activitats Escolab d’aquest curs 22-23? Si encara no ho heu fet, us animem a fer-ho! Benvolgudes i benvolguts escolabers, A punt d’acomiadar el 2022 i de rebre el 2023, amb més propostes i nous projectes plens de ciència, que podreu consultar a l’apartat Benvolguts/des Escolabers, Un curs més, el programa Escolab ha arrencat amb força, oferint més de 100 activitats diferents (300... Arrenca el curs Escolab 2022-2023! I com cada any a l’inici de curs, obrim la Benvolgudes i benvolguts escolabers, l’estiu ha arribat a Escolab i amb ell, el tancament del curs 2021-2022
Apunta't a la Setmana Mundial del Cervell!
S'apropa la Setmana Mundial del Cervell a Escolab
Consulta les activitats Escolab encara disponibles aquest curs!
Escolab us desitja Bones Festes!
Encara pots participar en la 17a edició del programa Escolab!
S’obre el període d’inscripcions del curs Escolab 2022-2023
Escolab us desitja un bon estiu!
+See more