Escolab

Viu una primavera Escolab!

Benvolgudes i benvolguts escolabers, 

Us comuniquem que hi ha diverses activitats lliures per al mes de març al web d’Escolab que poden ser del vostre interès, així com d’altres activitats amb data a convenir fins a final de curs, que podeu consultar aquí.

 

Activitats disponibles març 2022

 

Del 14 al 20 de març, celebrem la Setmana Mundial del Cervell, durant la qual els centres de recerca donen a conèixer la seva recerca en el camp de les neurociències. 

El 14/03 a les 10:00 h, la Universitat Pompeu Fabra ens convida a la xerrada en línia "La búsqueda científica del alma" per part de l’investigador Fernando Giraldez Orgaz, del grup de recerca en Biologia del Desenvolupament del Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la UPF.

 

El 16/03 a les 10:00 h, la Silvia Amoretti, la Florencia Forte i la Maria Serra de l'Institut de Neurociències (UB) impartiran aquesta xerrada , amb què volen explicar què és un primer episodi psicòtic i donar unes pinzellades sobre els factors en què es pot intervenir per disminuir-ne el risc, i aquells que poden incidir en l’aparició de simptomatologia psicòtica.

  

 

Des del 14/03 fins al 18/03 pots gaudir d'aquesta xerrada organitzada per l’Hospital Vall Hebron, amb què volen demostrar la importància de la investigació científica per entendre què succeeix al cervell en condicions de malaltia, i per què és la base per al desenvolupament de noves eines de diagnòstic i de tractaments dirigides a millorar la qualitat de vida dels afectats i el seu entorn.

 

Taller impartit pel laboratori d’Arqueologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el 25/03 a les 10:00 h. El taller té com a objectiu donar coneixements de les eines i els mètodes bàsics del procés de la recerca arqueològica, fer que l’alumnat entengui el treball interdisciplinari en arqueologia i que aprengui a respectar i valorar el patrimoni cultural i històric. 

 

Recordeu que per poder reservar les activitats cal estar registrat al web d'Escolab i d’omplir el formulari d'avaluació de l’activitat que el professorat rep una vegada aquesta finalitza. La vostra opinió ens ajudarà a millorar les activitats futures d’Escolab. 

D'altra banda, si voleu que fem difusió de les activitats en què heu participat a les xarxes socials, només cal que mencioneu o etiqueteu a @BCNCiencia quan publiqueu els vostres posts. 

Per a qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar a escolab@bcn.cat.

 

Equip de coordinació d'Escolab

 


Share!

Other news


S’obre el període d’inscripcions del curs Escolab 2022-2023

Arrenca el curs Escolab 2022-2023! 

I com cada any a l’inici de curs, obrim la 


Escolab us desitja un bon estiu!

 

Benvolgudes i benvolguts escolabers, l’estiu ha arribat a Escolab i amb ell, el tancament del curs 2021-2022


Trobada Escolabers, connectant recerca i aula més que mai!

 

Després de dos anys de pandèmia, el passat 28 de juny vam poder celebrar novament la Trobada Escolabers anual, enguany a l'Institut Botànic de Barcelona.

A un...


Com alimentar-nos contra la desinformació i generar idees per divulgar ciència

Durant el curs escolar 2020-2021, el programa Escolab va posar en marxa dos projectes pilot juntament amb el


Inscriu-te a la Trobada Escolabers 2022

L’estiu és temps de tornar a veure'ns. Torna la Trobada Escolabers en format presencial! 

Torna la Trobada Escolabers!

Després de dos anys de restriccions, ens fa molta il·lusió recuperar la Trobada de la Comunitat Escolab VacunAcció: ens vacunem contra la desinformació

Del 24 al 30 d’abril de 2022 se celebra la


Viu la Setmana Mundial del Cervell 2022 a Escolab

Durant la Setmana Mundial del Cervell, científiques i científics que investiguen sobre diferents aspectes de la neurobiologia ofereixen xerrades i activitats (adreçades a l'alumnat d’ESO, batxillerat...


11F: us presentem les científiques d’Escolab Meets

 

“Poder dir que et dediques al que més t’agrada del món, és perfecte”. Així de convençuda està Maria Cunquero (investigadora a...


Escolab continua creixent amb noves propostes d’activitats i nous recursos virtuals!

 

Tot i les limitacions encara presents degudes a la covid-19, el programa Escolab continua el seu camí, adaptant-se per poder seguir oferint alternatives viables als centres...


+See more