Tancar

Introducció a la navegació per satèl·lit


data a convenir des de 11/02/2019 fins al 21/06/2019
hora de 10:00 a 12:30

Exhaurida


Escola d'Enginyeria (UAB) – Secció d'Enginyeria de Telecomunicació

Places: 24 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Taller Pràctic

  • Escolab

Conèixer amb precisió la posició i el temps ha estat des de temps immemorials un repte només a l'abast de grans mariners i exploradors. Aquests feien servir coneixements d'astronomia i trigonometria per calcular la seva posició, així com l'hora del dia, a partir de l'observació de cossos celestes com els estels, el sol o la lluna, que actuen com a fars enllumenant la Terra des de l'espai. Avui en dia, desenes de satèl·lits artificials orbiten al voltant de la Terra enllumenant-la amb senyals electromagnètics que, una vegada rebuts per l'usuari, proporcionen una mesura molt precisa de la seva localització i del temps actual (amb una precisió de l'ordre de nanosegons).

En aquesta activitat mostrarem el funcionament bàsic dels satèl·lits de GPS i analitzarem dades reals que capturarem al laboratori, per tal d'esbrinar quins satèl·lits són, on es troben a l'espai i quina informació ens estan enviant.

Activitat amb una durada aproximada de 2h. Horari a convenir dintre la franja horària de 9h a 17h, de febrer a juny 2019.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!

Comparteix!