Tancar

Física de partícules a l'IFAE


data a convenir des de 14/01/2019 fins al 31/01/2019
hora de 10:00 a 14:00

Exhaurida


Institut de Fisica d'Altes Energies (IFAE)

Places: 25 alumnes màxim
Nivell:
4t d'ESO
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat  • Escolab

L'Univers està fet de partícules i a l'IFAE les estudiem per poder entendre la realitat que ens envolta. Fem servir acceleradors de partícules per crear partícules, però també telescopis per detectar les que ens arriben de galàxies llunyanes. Volem resoldre les preguntes de l'Univers que encara no tenen resposta. I per això estudiem el més petit, les partícules, i també el més gran, el cosmos sencer.

En aquesta activitat parlarem de quarks, leptons i bosons. Coneixerem les escales més petites per entendre com la matèria es crea a partir d'un conjunt de partícules i de forces seguint les lleis de la física quàntica. Farem servir peces de Lego per construir partícules compostes, àtoms i, fins i tot,reviure el Big Bang. Els alumnes hauran de resoldre

També visitarem el taller de l'IFAE, on física i enginyers treballen construint detectors i càmeres de telescopis. La física és una ciència experimental i per això necessitem construir nous experiments i millorar els que ja existeixen. Amb les fórmules a la pissarra no en tenim prou.

La xerrada, visita i activitat ajudaran a fer que els estudiants aprenguin quina mena de preguntes tracta de respondre la física fonamental, com treballen els físics experimentals, quantes coses sabem de l'Univers a l'escala més petita i quantes coses encarar estan per descobrir.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!

Comparteix!