Tancar

La biologia molecular i els microscopis de fluorescència en acció


data 11/02/2020       hora de 10:00 a 13:00

Exhaurida


Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

Places: 20 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat
Cicle formatiu superior

Visita + Demo

  • Escolab
  • Escolab

En els últims anys, les tècniques de biologia molecular han avançat enormement. Avui en dia, podem expressar fàcilment un gen, del que en desconeixem la funció, en una planta i estudiar-ne els efectes. A més, gràcies a les proteïnes fluorescents com la GFP, podem veure on s’expressen aquests gens desconeguts dins la cèl·lula. No en va, els descobridors i desenvolupadors de la GFP van ser guardonats amb el Premi Nobel de Química l’any 2008!

En paral·lel al desenvolupament de les tècniques de biologia molecular, s’han desenvolupat millors microscopis òptics, equipats amb llum ultraviolada, per a poder visualitzar amb molta resolució aquestes proteïnes fluorescents.

En aquesta activitat, la Montse Amenós i l’Ignacio López, investigadors del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG); ens explicaran com utilitzen aquestes tècniques per a entendre la funció dels gens. Els alumnes aprendran sobre tècniques de biologia molecular i sobre microscopis, i coneixeran la planta model per excel·lència, l’Arabidopsis thaliana. Després, els alumnes podran fer una petita pràctica de transformació de plantes de Nicotiana benthamiana mitjançant agrobacterium, i podran visualitzar plantes amb proteïnes fluorescents als microscopis del CRAG.

L’activitat acabarà amb una visita guiada per les instal·lacions del CRAG, en la que els alumnes podran conèixer els laboratoris, els hivernacles i la sala de cultiu in vitro.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!

Comparteix!