Tancar

Edició genètica de plantes: tot el que sempre has volgut saber sobre els Organismes Modificats Genèticament (OMGs)


data 28/09/2022       hora de 10:00 a 13:00

Exhaurida


Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

Places: 30 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Visita + Xerrada

  • Escolab

El dimecres 28 de setembre del 2022, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) ofereix l’activitat Edició genètica de plantes: tot el que sempre has volgut saber sobre els Organismes Modificats Genèticament (OMGs), que inclou una xerrada i una visita al centre, i que està adreçada a grups de 1r i 2n de batxillerat (no només de la branca científica*).

Aquesta activitat inclou una xerrada d’un investigador del CRAG sobre l’edició genètica de plantes i els Organismes Modificats Genèticament (OMGs). A més d’explicar la tecnologia d’una forma entenedora, s’abordaran temes clau com la seguretat, la legislació vigent o els aspectes ètics.

Els OMGs han estat el blanc de molts col·lectius contraris a la modificació genètica, sovint basats en creences i opinions amb poc fonament científic. Què hi ha de verdader i de fals en tota aquesta informació? Són realment segurs els OMGs? Us menjaríeu un tomàquet que ha estat modificat genèticament? Creieu que pot tenir beneficis per a la societat?

L'activitat també inclou una visita guiada per les instal·lacions del CRAG on l’alumnat podrà veure on i com els científics fan recerca puntera en el camp de la biologia i biotecnologia de plantes.

 

*Aquest és un tema prou rellevant per a la ciutadania perquè s’obri a tot l’alumnat, independentment de la modalitat de batxillerat que estigui cursant.

Informació sobre l'activitat

Cursos: 1r i 2n de batxillerat (de totes les modalitats).

Lloc de realització: Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). Campus de la UAB. Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).

Horari: el taller té una durada d'un matí (3 hores), de 10h a 13h.

Data: dimecres 28 de setembre del 2022.

Nombre màxim de participants/dia: 30 alumnes i 3 acompanyants. És preferible que el grup sigui de 25 alumnes.

IMPORTANT: els instituts es comprometen a què l'alumnat respongui el qüestionari d'avaluació del taller (un per alumne/a) com a màxim dues setmanes després de la realització del taller.

 

Sobre el projecte

Aquesta activitat forma part d’un projecte que compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación, i del Programa Centro de Excelencia Severo Ochoa - Agencia Estatal de Investigación.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.



Comparteix!