Tancar

La recerca en Neurociències Pediàtriques i el Parkinsonisme infantil


data a convenir des de 04/11/2022 fins al 12/05/2023
hora de 09:30 a 11:30

Exhaurida


Institut de Recerca Sant Joan de Déu

Places: 28 alumnes màxim
Nivell:
3r d'ESO
4t d'ESO

Taller Pràctic

  • Escolab

Saps què és la recerca en neurociències pediàtriques? I el parkinsonisme infantil? 

Des de la Fundació per a la Recerca Sant Joan de Déu s’ha dissenyat una activitat educativa, adreçada a l’alumnat de tercer i quart d'ESO, que s’emmarca dins de la matèria de Biologia i Geologia, que promou la millora del coneixement de conceptes clau sobre el sistema nerviós, el cervell i l’àmbit de la recerca en neurociències pediàtriques, a través de la divulgació del projecte de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu centrat en l’estudi d’una malaltia que afecta al cervell en edat pediàtrica: el parkinsonisme infantil. 

A més, ofereix l’oportunitat de posar en pràctica la cerca d’informació, el pensament analític, la capacitat crítica, la capacitat de síntesi i comunicació i l’argumentació científica.

Concretament, es proposa realitzar un conte científic de narrativa infantil en grups cooperatius d’un màxim de 4 alumnes, dirigit a infants d’entre 8 i 12 anys sense cap mena de coneixement científic, que  tindrà com a objectiu donar-los a conèixer d’una manera innovadora el projecte específic de recerca esmentat.

Et convidem a participar en aquesta activitat educativa pensada per ser desenvolupada a l’aula de forma autònoma per part del professorat de tercer i quart d'ESO. Per fer-ho possible, realitzarem una formació online en format webinar destinada a docents, d’una durada aproximada d’una hora, i aportarem un document descriptiu de suport que servirà com a guia docent per a l'aplicació pràctica de l'activitat. 

La unitat didàctica plantejada comprèn 4 sessions d’una durada aproximada d’una hora:

  • Sessió 1: Formació al professorat sobre la recerca en parkinsonisme infantil duta a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu i impartida per la Maria Sigatullina.
  • Sessió 2: Transferència de coneixement a l’alumnat per part del professorat i planejament de l’activitat educativa a desenvolupar.
  • Sessió 3: Desenvolupament del conte científic de narrativa infantil.
  • Sessió 4: Presentació del material desenvolupat per part dels equips de treball al grup-classe.

La Fundació per a la Recerca Sant Joan de Déu valorarà totes les creativitats enviades per part dels centres educatius (se n’acceptaran un màxim de 3 per centre) i escollirà 3 finalistes, que seran premiades a través de l’entrega d’un diploma. A més, els grups guanyadors tindran l’oportunitat de presentar el seu conte científic de narrativa infantil en una trobada virtual organitzada per la Fundació per a la Recerca Sant Joan de Déu. 

Es recomana aplicar l’activitat educativa en grups formats per un màxim de 28 alumnes.

Si tens dubtes o vols rebre més informació, posa’t en contacte amb nosaltres!  Per a qualsevol consulta, pots enviar un correu a julia.giner@sjd.es.

Data: a convenir


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.


Descarregar PDF


Comparteix!