Cerrar

1 + 1 > 2 : Programant formigues


fecha a convenir desde 20/01/2020 hasta el 10/02/2020
hora de 09:00 a 14:00

Agotada


Facultat de Matemàtiques (UB)

Plazas: 24 alumnos máximos
Nivel:
2n de Batxillerat

Taller Práctico

  • Escolab

Vivim immersos en un món complex que ens costa molt d'entendre. Les societats, cada vegada més, es comporten segons uns patrons que no se sap molt bé qui els dicta i al nostre voltant observem fenòmens que no sabem com s'originen. Més enllà de teories conspiratives, els científics estudiem per què es fan cues a l'autopista, com els ocells fan les seves formacions mentre volen en bandades o com unes criatures tan simples com les formigues poden construir formiguers tan sofisticats. En aquesta xerrada-taller donarem idees de com en els sistemes complexos els individus fan accions simples, però que en combinar-­se poden tenir efectes sofisticats. És per això que a vegades, la suma d'1+1 pot donar més de 2.

A més de veure alguns altres exemples, a la nostra xerrada ens centrarem en el comportament de les formigues. Entre tots pensarem com es poden programar formigues, quines accions han de ser capaces de fer per tal de recol·lectar menjar i si ens cal tenir una “formiga cap” que coordini les activitats de les altres “formigues treballadores”.

Després, al taller amb ordinadors, posarem en pràctica les nostres idees de com s’han de comportar les formigues i ho programarem visualment (sense tirar línies de codi, amb un editor gràfic de blocs molt intuïtiu). El mateix entorn de programació ens permetrà fer la simulació, de manera que podrem veure en 3D com es van movent les nostres formigues.

 

Durada: dues hores


Identifícate   Tiene que estar registrado e iniciar sesión para realizar reservas.Últimos comentarios

No hay comentarios. Se el primero en comentar!

Comparte!