Escolab

VacunAcció: ens vacunem contra la desinformació

Del 24 al 30 d’abril de 2022 se celebra la Setmana Europea de la Immunització, l’objectiu de la qual és promoure la vacunació per protegir les persones de totes les edats enfront de certes malalties infeccioses, evitant així transmetre-les a la resta de la ciutadania.

 

Des d’Escolab volem sumar-nos-hi i promoure la vacunació a través de VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació, una iniciativa del programa Escolab i l’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), que enguany ha viscut la seva segona edició, després de la prova pilot realitzada el curs passat amb l’Escola Virolai.

 

El projecte educatiu VacunAcció s’estructura en un seguit d’activitats basades en la reflexió i la descoberta, el treball autònom de l’alumnat, la formació de grups d’experts per al debat, el disseny d’un estudi per esbrinar si el seu entorn proper té una percepció negativa de les vacunes i els seus efectes, l’adquisició d’eines per cercar informació fiable i, finalment, l’elaboració d’un producte final clar i definit que tingui un impacte directe sobre la societat a la qual pertanyen: una campanya de conscienciació contra els moviments antivacunes, o bé a favor de les vacunes.

L’activitat pretén potenciar l’esperit crític i, d’aquesta manera, contribuir a formar ciutadanes i ciutadans amb criteri propi, capaços d’identificar i rebatre missatges sense fonament científic.

 

Durant aquesta segona edició de VacunAcció, que va concloure el passat mes de març, l’alumnat de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Granollers ha presentat diverses campanyes contra la desinformació sobre la vacunació, mitjançant la creació de recursos tan diversos com el d’un vídeo per a TikTok fins a adhesius i un conte infantil. Tot gràcies al treball conjunt, conduït pel professorat i els investigadors i les investigadores de l’IDIBELL.

 

Enguany, a més, hem volgut parlar amb els protagonistes de la primera edició de VacunAcció (2021) per conèixer la seva experiència. En aquest àudio d’Escolab hem recollit els testimonis del Joan Duran (comunicador de l’IDIBELL), la Marisa Mena (investigadora de l’IDIBELL) i Txus Cid (professora de l’escola Virolai), on han compartit les claus de l'èxit del projecte. Esperem que el gaudiu!

 

I recordeu, per a qualsevol dubte o consulta sobre el programa Escolab us podeu dirigir al correu escolab@bcn.cat. Si voleu que fem difusió a les xarxes socials de les activitats que heu dut a terme, només cal que mencioneu o etiqueteu a @BCNCiencia quan publiqueu a les xarxes els vostres posts.

 

Equip de coordinació d'Escolab

 


Share!

Other news


Escolab us desitja un bon estiu!

 

Benvolgudes i benvolguts escolabers, l’estiu ha arribat a Escolab i amb ell, el tancament del curs 2021-2022


Trobada Escolabers, connectant recerca i aula més que mai!

 

Després de dos anys de pandèmia, el passat 28 de juny vam poder celebrar novament la Trobada Escolabers anual, enguany a l'Institut Botànic de Barcelona.

A un...


Com alimentar-nos contra la desinformació i generar idees per divulgar ciència

Durant el curs escolar 2020-2021, el programa Escolab va posar en marxa dos projectes pilot juntament amb el


Inscriu-te a la Trobada Escolabers 2022

L’estiu és temps de tornar a veure'ns. Torna la Trobada Escolabers en format presencial! 

Torna la Trobada Escolabers!

Després de dos anys de restriccions, ens fa molta il·lusió recuperar la Trobada de la Comunitat Escolab Viu una primavera Escolab!

Benvolgudes i benvolguts escolabers, 

Us comuniquem que hi ha diverses activitats lliures per al mes de març al web d’Escolab que poden ser del...


Viu la Setmana Mundial del Cervell 2022 a Escolab

Durant la Setmana Mundial del Cervell, científiques i científics que investiguen sobre diferents aspectes de la neurobiologia ofereixen xerrades i activitats (adreçades a l'alumnat d’ESO, batxillerat...


11F: us presentem les científiques d’Escolab Meets

 

“Poder dir que et dediques al que més t’agrada del món, és perfecte”. Així de convençuda està Maria Cunquero (investigadora a...


Escolab continua creixent amb noves propostes d’activitats i nous recursos virtuals!

 

Tot i les limitacions encara presents degudes a la covid-19, el programa Escolab continua el seu camí, adaptant-se per poder seguir oferint alternatives viables als centres...


Escolab us desitja unes Bones Festes i un 2022 ple de ciència

 

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Durant la passada edició 2020-2021, malgrat la pandèmia, Escolab va continuar creixent...


+See more